Video’s in plaats van handleidingen

Vandaag heb ik een eerste instructievideo gemaakt voor een onderdeel van onze CRM applicatie. Tot nu toe werkten wij altijd met korte handleidingen om de combinatie tussen de applicatie en onze procedures duidelijk uiteen te zetten, maar het effect hiervan viel vaak tegen. Een handleiding als naslagwerk na een cursus was wel nodig, maar een handleiding om collega’s ergens mee aan de gang te zetten, werkte niet echt.

De komende tijd staan er weer een aantal ontwikkelingen op het programma, waar op een of andere manier toch een instructie voor moet worden gemaakt. Om mezelf de frustratie te besparen van het maken van handleidingen, die toch niet worden gebruikt, ben ik vandaag eens aan de slag gegaan met CamStudio, een open source screen recorder en een eenvoudige tafelmicrofoon, die ik gisteren had gehaald bij een computerzaak. Het idee voor deze instructievideo’s heb ik opgedaan op http://www.profitvideotraining.nl/, dus echt origineel is het niet, maar wel handig.

Na vier pogingen heb ik nu eindelijk een resultaat, waar ik als ‘newbie’ zelf best wel tevreden mee ben. Alles bij elkaar was het best wel een puzzel, maar dat heeft ook wel weer wat. Een beetje stoeien met volumeinstellingen, schermresoluties, introductieschermpje, enz. levert dan toch wel weer wat op. Nu maar afwachten wat de collega’s ervan vinden.

Voorlopig heb ik het resultaat nog maar even op ons intranet gezet. Voor de beelden heb ik onze live CRM-omgeving gebruikt en om nu een lijst met namen van onze cliënten op YouTube te zetten, lijkt me ook niet helemaal handig. Binnenkort ga ik nog maar eens zoeken naar een makkelijke manier om zoiets er wat anoniemer uit te laten zien, want YouTube is toch wel wat handiger dan het intern optuigen van een server, die dit soort dingen op wat grotere schaal aankan.

2 Responses to Video’s in plaats van handleidingen

  1. Anonymous says:

    Hoi Aart, Leuk dat je onze site even noemt! Voor wat betreft de anonimiteit van de gegevens; test omgeving op basis van de standaard aanwezig ERP demo? Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat! Ps. Gisteren Camtasia voor op de iMac geprobeerd; helemaal top!!Groetjes, Wilfred en KenMedia & ContentAFAS ERP Software

  2. Hoi Wilfred en Ken,I.v.m. een stukje vrije inrichting heb ik onze productieomgeving gebruikt, maar jullie wil ik gerust het resultaat toesturen als je het niet verder verspreidt. 'k Heb het idee aan jullie te danken, dus die moeite is het me zeker waard. Als het bestand op jullie ftp-site staat, stuur ik wel even bericht.Groeten,Aart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: